Hoe werkt private lease?

Het is vrij gemakkelijk om een leasecontract aan te gaan. U kunt een dealer of leasemaatschappij bezoeken en daar een contract afsluiten, maar u kunt het ook gemakkelijk op internet regelen. Wilt u weten hoe het proces verloopt van het moment van oriëntatie tot het rijden in uw nieuwe leaseauto? Lees dan de onderstaande stappen door;

 

Auto kiezen

Het proces begint met uw keuze voor het merk en model van de auto waarin u wilt rijden. Hierbij wordt er ook gekeken naar de beschikbaarheid van de auto voor private lease, omdat niet alle modellen van alle merken beschikbaar zijn. U kunt de gekozen auto volledig naar wens samenstellen met accesoires en andere extra’s. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een tweede hands auto. Bij deze stap kunt u de keuze maken voor aanvullende verzekeringen zoals een inzittendenverzekering.

 

Het contract

U heeft uw auto gekozen en we gaan daarom door naar het opstellen van het contract. In het contract wordt vastgelegd voor welke periode u de auto wilt leasen en hoeveel kilometers u per jaar gaat rijden. De meest gangbare leaseperiodes waaruit u kunt kiezen zijn 24,36 of 60 maanden. Houd u er rekening mee dat u minimaal 2 jaar vastzit aan een contract waarbij u maandelijks een vast bedrag betaalt. 

Bij deze stap geeft u aan hoeveel kilometers u per jaar denkt te gaan rijden. Hierbij geldt een minimum aantal kilometers van 10.000 per jaar tot een maximum aantal kilometers van 35.000. De gemiddelde Nederlander rijdt ongeveer 13.000 kilometer per jaar, dat helpt u bij het inschatten van het aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden. Het is belangrijk om een goede inschatting te maken van uw jaarlijkse te rijden kilometers omdat u anders bij moet betalen als u meer kilometers rijdt.

 

Offerte

Als u tevreden bent over het opgestelde contract, kunt u de offerte aanvragen. Mocht u voordat u de offerte aanvraagt een proefrit willen maken, is dit vaak ook mogelijk. Het is natuurlijk belangrijk dat u zich lekker voelt in de auto waarin u voor een lange periode in rijdt. Vraag uw proefrit aan en ervaar hoe uw mogelijk nieuwe auto rijdt. Als na de proefrit alles naar uw wens is, vraagt u de offerte aan.

 

Financiële check

Bij deze stap gaat de leasemaatschappij toetsen of u het maandelijkse bedrag voor de afgesproken periode kunt betalen. Het is voor zowel u als voor de leasemaatschappij belangrijk om te weten of private lease financieël een verstandige keuze voor u is. Wanneer u positief door de ‘test’ komt, wordt het contract opgesteld. Als u en uw leaseaanbieder akkoord gaan, dan wordt het contract door beide partijen ondertekend.

 

De levering

Voor u de leukste stap van het proces: u kunt in een nieuwe auto rijden! De levertijd verschilt per auto, maar daar wordt u over geïnformeerd. De leasemaatschappij maakt vervolgens een afspraak met u om de auto aan u over te dragen.